Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manHet mooie van mijn werk is dat je soms hele mooie producten tegenkomt die ook nog eens bijdragen aan een betere wereld. Zo ook de producten van Yumeko. Hele fijne producten van katoen die helemaal biologisch in India gemaakt worden. De producten zijn 100% biologisch en bevatten dus geen gifstoffen. Daardoor slaap jij nog een stukje beter. Heerlijk katoen satijnen beddengoed én jouw bijdrage aan een betere wereld.

Satijn

Het woord Satijn stamt waarschijnlijk af van het Franse woord Satin dat zachte stof betekent of het Italiaanse Seta dat zijde betekent. Tegenwoordig is Satijn een aanduiding voor de manier waarop de stof is geweven en waardoor het een glanzend en zacht uiterlijk krijgt. Hierdoor ziet het er luxe uit. Satijn wordt daarom ook veel gebruikt voor beddengoed, lingerie en kleding.

Yumeko beddengoed.

Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manSuperzacht, luxe 100% eco dekbedovertrek, met 1 of 2 slopen, in luchtig Sky Blue. Van het soepelste katoensatijn. Het dekbedovertrek is er in 140, 200 en 240 breed en is 220 lang. Het heeft een instopstrook en een deels gesloten onderzijde, zodat je dekbed goed blijft zitten. Gebruik je de instopstrook niet, dan kun je deze heel makkelijk naar binnen vouwen. Het kussensloop heeft een instopstrook, zodat jouw kussen er niet uitglipt ‘s nachts. De sloop is er in de meest voorkomende maat 60×70 cm. Yumeko heeft gekozen voor het mooiste katoensatijn met een thread count van 300. Dat wil zeggen dat er 300 draden per vierkante inch worden gebruikt. Daar zijn hele fijne garens voor nodig. Die fijne garens zorgen ervoor dat Yumeko’s katoensatijnen bedlinnen ongelooflijk zacht is. Pure luxe, pure verwennerij. Voor je huid en voor de wereld.

Het 100% biologisch katoen uit India is nooit in aanraking geweest met pesticiden en andere nare chemicaliën en daardoor schoon, veilig en huidvriendelijk. Het voldoet aan de strenge eisen van de Global Organic Textile Standard (GOTS). Je weet dus zeker dat je overtrek 100% eco is. Beter voor jou en beter voor de wereld. Zeker als je weet dat voor iedere 1-persoons overtrek gemiddeld een kilo chemische troep nodig is.

Onderhoud

Je kan het beddengoed gewoon in de wasmachine doen. De keuze voor een wasmiddel en wasverzachter is natuurlijk persoonlijk maar in de lijn van het “Yumeko gedachtegoed” is het beter om een ecologisch wasmiddel te pakken.

Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manDrogen kan gewoon in de droger maar het is natuurlijk altijd beter om dit buiten in de wind te laten drogen.

Mijn ervaring Het is zoals je verwacht heerlijk slapen op en onder het Yumeko beddengoed. Door het zachte satijn voelt het bed lekker fris aan, is het niet te koud en niet te warm. Gewoon precies goed. Waar je wel rekening mee moet houden is het feit dat ALLE dekbedovertrekken 220 cm LANG zijn. Je moet dus goed opletten welke breedte maat je bestelt. Maar als je daar rekening mee houdt dan is een heerlijke nachtrust een garantie die wij wel durven geven.

Wij kregen er een van 220 lang en 200 breed en die kost in de webwinkel €149,95 inclusief twee kussenslopen van 60×70.

Ook kopen? Doe je hier!! https://www.yumeko.nl/eco-bedlinnen/katoen-satijn-collectie