Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manTja, ik kan het niet onder stoelen of banken steken maar mijn huis voelt aan als een warm en veilig nest dankzij NEST. En dat hebben ik nu een tijdje en ik wilde graag mijn ervaringen met jullie delen. In mijn huis heb ik een NEST protect, NEST thermostat en de NEST Cam. En dat bevalt goed maar er zijn ook nadelen.

De NEST protect 2

Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manAls je wel eens een kaars brandt, kookt of in huis rookt dan zit een ongeluk in een klein hoekje. Je loopt heel even weg, gaat een boodschap doen of je valt gewoon in slaap na een heerlijke borrel. En dan wordt je wakker. Een huis vol hitte, oranje gloed en vooral veel rook. Meer rook dan dat je van je sigaret gewend bent. En dan dringt het tot je door. Je hele toko staat in lichterlaaie. Wellicht heb je nog kinderen die je wil redden, huisdieren of hele belangrijke zaken. Dan is het fijn om te weten dat de NEST protect 2 over jou, je medemensen en je eigendommen waakt. Door geavanceerde technieken ziet de nest het verschil tussen hitte en vuur. En dat heeft als voordeel dat je er sneller bij bent. En omdat de NEST protect 2 ook een CO bevat ben je ook wakker alvorens je niet meer wakker zou worden. Wel zo fijn.

De NEST thermostaat

Het kloppend hart van het NEST productaanbod. Deze slimme thermostaat werkt samen met de protect 2. De thermostaat heeft zelf in de gaten of er nog volk in huis is maar krijgt ook signaal van de protect. Dus ben je al een tijdje niet beneden dan nog weet de thermostaat dat jij er bent. Daarnaast kan je natuurlijk op afstand de temperatuur omhoog of omlaag zetten. Op zondag een heerlijke boswandeling maken en dan de verwarming alvast aanzetten als je nog aan de Irish coffee zit. Verder kan je de thermostaat natuurlijk programmeren zodat je huis helemaal naar wens wordt verwarmd. En met de bridge die er bij zit werkt de thermostaat met vrijwel elke ketel.

De NEST cam

Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manDe full HD camera van NEST is een klein wonder op zich. Door de technische samenstelling van de cam met een hele goede beeldsensor, hoge lichtgevoeligheid en ingebouwde IR film je dag en nacht in een grote hoek een hele kamer. De camera heeft een “zicht hoek” van 130 graden. Dus als je hem in de juiste hoek hangt kan je een hele kamer in een keer overzien. Via de webinterface kan je zogenaamde activiteits zones instellen. Daarmee krijg je direct een bericht op telefoon als er activiteit wordt waargenomen in een zone. Verwacht je geen bezoek dan weet je direct dat het niet goed zit. Uiteraard kan je overal en altijd de beelden van je camera live bekijken.

De voordelen

Alle apparatuur “praat” met elkaar zoals mannen dat doen. In stilte. Door de intelligentie in de apparatuur weet ieder apparaat van de anderen waar ze mee bezig zijn en of er ergens leven is. Een ander voordeel is dat alles ook vanaf je smartphone te bedienen is.

Nadelen

Natuurlijk zijn er ook nadelen. Om te beginnen is het zo dat als Nest.com er uit ligt zoals op 10-1-2016 kan je nergens aan en krijg je ook geen meldingen. Daarnaast werkt het bekijken van de camera niet als je geen 4G of WiFi hebt. Ook moet je een abonnement afsluiten voor het bewaren van de camera beelden en kan je deze niet opnemen met een ander apparaat zoals je Synology NAS. En het laatste nadeel is nog steeds dat NEST een Google bedrijf is. Je weet wel die club die alles wil indexeren. Hoe lang duurt het voor Google volledige inzage in jouw videos, meldingen en stookschema krijgt? Maar goed. Dat zien we dan wel weer. Tot die tijd ben ik er blij mee.