Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manRugzakken zijn retehandig, hip en verdomd gemakkelijk om te hebben. Ik neem een rugzak mee naar mijn werk voor mijn laptop en de bammetjes. Maar als ik ga wandelen dan neem ik ook graag een rugzak mee maar daar stel ik hele andere eisen aan dan aan de rugzak voor mijn werk. Om die reden stel ik graag mijn twee favoriete rugzakken aan jullie voor. Een van rugzakken gigant Eastpak en een van de maker van allesdragers Deuter.

Eastpak Floid Cactus voor de Urban Jungle

It’s a jungle out there en die moeten we zien te overleven. Mijn jungle is het kantoor waar ik werk en mijn expeditie mijn dagelijkse reis heen en weer van huis naar werk. Ik kan heel relaxed werken op kantoor met mijn laptop en daar ben ik dan ook heel zuinig op. Mijn 15,6 inch laptop past dan ook heel goed in de Eastpak Floid. Deze donkerblauwe rugzak is gedecoreerd met een cactus motief en wordt geleverd in een foedraal. Premium, professioneel en city inspired noemt met dat bij Eastpak.

Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manDe rugzak heeft van binnen een gewatteerd vak waar een laptop in past van maximaal 40×26 cm. Waar ik zelf altijd heel blij van word is als een rugzak goed draagriemen heeft. Ik kan echt heel chagrijnig worden als een rugzak in mijn schouders snijdt. Bij Eastpak hebben ze daarom gevoerde banden. Aan de voorkant zit een klein vakje met daarin een verdomd handig sleutelhaakje. Dus nooit meer zoeken naar je sleutels maar altijd direct bij de hand. En zit je bijvoorbeeld op de fiets dan beschikt de rugzak ook nog over een borstriempje voor extra draagcomfort.

De tas zelf is 48cm hoog, 29cm breed en 12,5cm diep. Dat vertaalt zich in een inhoud van 16 liter en een gewicht van slechts 660 gram (leeg uiteraard).

Ik kan dus iedere dag de urban jungle overleven dankzij mijn Eastpak Floid. En zeg nou zelf voor een prijsje van €100 laat je hem niet liggen toch? Kopen? Doe je HIER!!

Deuter Futura 22 voor de actieve tijd

Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manOmdat ik niet graag met een natte of knarsende laptop op het werk kom heb ik een aparte rugzak voor het wandelen. Dat is een Deuter Futura 22. Dit is meer een activiteiten rugzak compleet met geïntegreerde regenhoes. Zoals de naam reeds doet vermoeden kan je in deze compact ogende rugzak maar liefst 22 liter kwijt.

Wat deze rugzak voor mij zo fijn maakt is het Aircomfort Flexlite ventilatiesysteem van de rugzak. Een soort van metalen veer zorgt voor ruimte tussen de tas en je rug. Daardoor ontstaat er een stuk minder snel zo’n zweterig gevoel op je rug. De draagbanden zijn enorm goed gevoerd en de borst en buikriem met zijsteunen (die ook ventileren) zorgen voor het ultieme draagcomfort tijdens lange wandelingen. Doordat er aan de buitenkant van de rugzak extra riemen zijn aangebracht is het heel goed mogelijk om extra spullen aan de buitenkant van de tas te bevestigen zonder dat de tas onstabiel wordt.

Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manAan de voorkant van de tas zit onderaan ook nog een speciaal compartiment voor natte kleding. Heel handig als je tijdens een wandeling nat regent en de rest van de inhoud droog wil houden.

De rugzak is uitgevoerd in 60% polyester en 40% polyamide voor een lange levensduur, ook bij veelvuldig gebruik. De tas zelf is 50x31x20 centimeter groot en weegt iets meer dan 1140 gram. Deze rugzak koop je al vanaf circa €92 euro bij de geselecteerde dealers van Deuter of onze favoriet Obelink. En we heten dat wel echtemannen.nl maar ook aan de vrouwen denken we af en toe. Daarom is er voor de vrouwen de Deuter Futura 22 SL. Die is qua pasvorm aangepast aan het vrouwenlichaam dat nou eenmaal anders is dan dat van ons.

Welke rugzak wanneer?

 • Eastpak Floid (koop je HIER)
  • voor mee naar kantoor.
  • Voor mee naar de sportschool.
  • Om wat boodschappen te doen.
  • Voor een dagje uit (pretpark etc.).
 • Deuter Futura 22 (koop je o.a. HIER)
  • Voor een dagje stevig wandelen/hiken.
  • Een dagje mountainbiken.
  • Als je verwacht heel nat te gaan regen.
  • Als je gaat zwemmen en de rest droog wil houden.

Meer zien?