Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manHelemaal gezellig de komende tijd. Het is vroeg donker, de kerstboom staat stond en de kachel brandt. Dit is ook de tijd van op bezoek gaan bij familie en vrienden. En dat maakt het een ideale tijd voor het inbrekersgilde. Om je daar tegen te wapenen komen onze vrienden van NEST nu met de Nest IQ Cam. Een slimme camera die gezichten herkent en inzoomt als er beweging wordt waargenomen.

De nieuwe Nest IQ Cam

Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manBij ons in huis is het Nest wat de klok slaat. Nou dat dan nog net niet maar de rest van het huis is aan elkaar geknoopt met Nest. Zo hebben we op strategische plaatsen een aantal camera’s hangen (binnen en buiten), hebben we op iedere verdieping een gecombineerde slimme rook en koolmonoxide melder hangen en hebben we natuurlijk de beste slimme thermostaat van allemaal: de Nest Thermostaat.

En nu hebben we ook de nieuwste telg van de Nest familie er bij. De nieuwe Nest IQ cam. Dit is een slimme camera die in staat is gezichten te herkennen. Je krijgt dan een seintje als er een bekend of onbekend gezicht gezien is. En ook als alle lichten in huis uit zijn blijft jouw Nest IQ cam waakzaam. Door de ingebouwde infrarood leds kan de cam ook in het “pikkedonker” gewoon blijven filmen. Best cool toch?

Nog beter.

De Nest Cam IQ heeft een enorme rekenkracht die hij onder andere gebruikt om mensen van voorwerpen te onderscheiden. En met Nest Aware kan hij zelfs gezichten herkennen. En wat krijg je als je een 4K-sensor combineert met HDR en intelligente beeldbewerking? Supersight. Met Supersight kan de Nest Cam IQ inzoomen op een persoon die door de kamer loopt, en tegelijkertijd het hele gezichtsveld weergeven. Een nieuwe, scherpere kijk op het huis.

Een krachtige luidspreker kan indringers al van verre afschrikken. En dankzij echo- en ruisonderdrukking kun je ze moeiteloos horen.

Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manHDR en onzichtbare infrarood-leds verlichten de hele ruimte. Of het nu pikdonker of schemerig is, de pixels blijven scherp en helder. En als er een inbreker is, wil je dat meteen weten. De Nest Cam IQ werkt op netvoeding, zodat de batterijen niet toevallig leeg zijn als hij een melding wil sturen.

Met Nest Aware wordt de Nest Cam IQ nog slimmer. Hij kan dan een melding sturen als hij een bekend gezicht ziet of iemand hoort praten. En zelfs al je videobeelden opslaan. Voor €10 per maand kan je 10 dagen terug kijken en voor €30 per maand kan je 30 dagen terug kijken. En heb je meerdere cams? Geen probleem. Die doen gewoon mee voor slechts €5,00 per maand. Betaal je per jaar dan betaal je €100 per jaar voor 10 dagen en €300 per jaar voor 30 dagen. Per extra camera betaal je dan €50 per jaar.

Privacy

En ja, het is echt waar. Nest is een Google company. Wil dit dan zeggen dat jouw gegevens voor het oprapen liggen? Niet meer dan voorheen. Alles wat Google over jou wil weten, weten ze al. En alle informatie die van jouw Nest “nest” af komt wordt gecodeerd opgeslagen in de cloud. Kortom helemaal goed. Alle verbindingen zijn versleuteld. Zo blijven gegevens veilig en privé. En natuurlijk doen zij er alles aan om je informatie zo goed mogelijk te beschermen.