Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manDepeche Mode wist het al prima te verwoorden in hun nummer uit 1990: Enjoy the Silence. En dat is nou precies wat we met de KEF Space One wireless willen bereiken. Ik ben zelf een heel groot voorstander van koptelefoons (over ear) met active noise cancelling. En laat deze koptelefoon daar nou verrekte goed in zijn.

Kopen? Hiero!!

SPACE ONE wireless hoofdtelefoon met Active Noise Cancellation

De wireless-versie van de Red Dot Best-of-the-Best bekroonde SPACE ONE van KEF en Porsche Design, combineert de krachtige actieve geluiddempende technologie met een draadloze Bluetooth-connectiviteit. De geavanceerde Active Noise Cancelling-technologieën zorgen ervoor zorgen dat extern geluid wordt buitengesloten, terwijl de hoge hi-fi kwaliteit in weergave wordt behouden. Hiermee bieden de merken de beste mix van comfort en geluidskwaliteit aan consumenten die op zoek zijn naar een highend-hoofdtelefoon waar hoge kwaliteit, elegantie, en superieur design samenkomen.

SPACE ONE is vervaardigd uit gegoten aluminium met een gezandstraalde titanium afwerking, fraai gecontrasteerd met zwarte accenten, compleet met het erudiete zelfvertrouwen en de verfijnde elegantie van Porsche Design. Kortom gewoon een kekke koptelefoon.

 

Ruisonderdrukking en onvervormd geluid

KEF’s unieke actieve ruisonderdrukking reduceert omgevingsgeluiden zonder daarbij de nuances en details te verliezen die muziek tot leven brengen. De heldere, hoge tonen, de rijke middentonen en de strakke bastonen blijven behouden voor optimaal luistergenot. Alle onderdelen van de hoofdtelefoon zijn vervaardigd met behulp van precisie geluidstechniek voor levendige klanken, met het geluid, de helderheid en ruimtelijkheid alsof de muziek live gespeeld wordt. De zachte, ademende oordopjes van traagschuim houden het omgevingsgeluid buiten en creëren zo de perfecte luisteromgeving, zelfs wanneer u onderweg bent.

 

Active Noise Cancelling

Het tegenhouden van “buitengeluid” kan op twee manieren. De eerste is een passieve manier. Je zorgt voor een behuizing die niet resoneert en voor voldoende demping. Dit principe wordt vaak toegepast in “ouderwetse” oorkleppen voor de bouw.

De tweede optie is in mijn ogen de beste die je maar kan hebben. Geluid is een golf en een golf kan je neutraliseren door een golf terug te sturen die precies het tegenovergestelde is. En dit is precies het principe dat men bij KEF ook heeft toegepast. Een kleine microfoon vangt omgevingsgeluid op en neutraliseert dat met een “tegengolf”. Simpel maar supereffectief.

Specs

  • 30 uur lang genieten van draadloze vrijheid (langer als de kabel gebruikt wordt).
  • Bluetooth aptX staat garant voor een kwaliteit net zo goed als van een CD.
  • Draadloos via Bluetooth of via een meegeleverde kabel.
  • 40mm full-range drivers.
  • 20mm neodymiummagneten.
  • Voice capture technologie. Bellen mét noise cancellation zonder onverstaanbaar te zijn.
  • Prijs: slechts €389 (geen geld voor deze kwaliteit).

Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manOver Porsche Design

Porsche Design is een exclusief lifestylemerk dat in 1972 werd opgericht door professor Ferdinand Alexander Porsche. Zijn missie was om een bedrijf te bouwen dat de principes en de geest van Porsche buiten de automobielwereld uitdraagt. Alle Porsche Design producten staan voor precisie en perfectie, slimme functies, verfijnde functionele ontwerpen en een indrukwekkend niveau van technologische innovatie.

Over KEF

Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manHet bedrijf werd in 1961 opgericht door Raymond Cooke OBE (1925–1995). Het hoofdkantoor was eerst gevestigd in een nissenhut op het terrein van Kent Engineering & Foundry (hier komt de naam KEF vandaan) – een metaalverwerkend bedrijf aan de oevers van de Medway rivier, nabij Maidstone in Kent. Cooke, een voormalig BBC Electrical Engineer, wilde graag met nieuwe materialen en technologieën experimenteren voor het creëren van producten met superieure akoestische kwaliteit, die opnamen even natuurlijk kon weergeven als de oorspronkelijke uitvoering.