Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manEen tijdje terug mochten wij de Polar M600 testen als sporthorloge. Gaandeweg kwamen wij er achter dat er meer is dan alleen Polar. Op een bepaald moment kregen wij de TomTom Spark 3 in het vizier en besloten die eens aan de tand te voelen.

 TomTom Spark 3 features

Je wil natuurlijk niet alleen de uren dat je traint bijhouden wat je doet maar de hele dag en dan iedere dag. Daarom biedt de TomTom Spark 3 24/7 tracking. Of je nu wandelt, slaapt, strijkt, stofzuigt of sport maakt niet uit. Jouw Spark 3 registreert het allemaal.

Dit is mogelijk doordat het klokje beschikt over GPS en “in-watch” hartslag meting. Zo houdt het horloge permanent bij waar jij zit. Door het “lampje” aan de achterkant van het horloge kan ook meteen je hartslag gemeten worden. Je bent dus de hele dag aan het meten. En dat is fijn. Toch?

Waarom kiezen voor de TomTom Spark 3?

Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manIk ben een man met mannelijke polsen. Ik hou dus wel van een stevig klokje om mijn pols. De TomTom Spark 3 is precies dat. Een stevige klok die redelijk fors oogt en ook zo aanvoelt. Daarnaast heeft de klok een ingebouwde GPS ontvanger. Je hoeft dus niet je telefoon mee te slepen om je positie te bepalen. Dit zelfde geldt natuurlijk ook voor de ingebouwde hartslagmeter van de TomTom Spark 3 Cardio. Je hoeft niet die vervelende band om je borst te doen maar gewoon de band om je pols en gaan.

De TomTom Spark 3 Music heeft ook een ingebouwde muziekspeler. Speel meer dan 500 nummers direct af vanaf je horloge met de ingebouwde muziekspeler. Draag je favoriete playlist om je pols, draadloos en zonder telefoon.

Als ik aan het sporten ben vind ik het altijd prettig om op de hoogte te zijn van wat er op dat moment gebeurt. Kijk tijdens het trainen op je GPS-fitnesshorloge voor live statistieken. Tijd, afstand, snelheid, tempo, verbrande calorieën en meer. Zo weet je precies wanneer je er een tandje bij moet zetten of een stapje terug moet doen. In mijn geval meestal een tandje er bij J. En welke sport je doet maakt niet uit. Het horloge bevat een hele berg sportprofielen.

Waarom zou je er geen kopen?

Ik ben een echte Apple liefhebber. Mijn eigen sporthorloge “praat” met Apple Gezondheid. De applicatie van TomTom doet dat helaas niet. Dat houdt in dat je alles handmatig over moet zetten naar Apple Health. Daarnaast bleef ik “problemen” houden met het lampje achter het scherm. Als ik het aan wilde hebben was het lampje nergens te vinden en af en toe spring het lampje in eens aan. Vind je dat allemaal niet bezwaarlijk? Dan koop je er gewoon één.

Kopen?

Er zijn 4 verschillende uitvoeringen verkrijgbaar:

 

Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse man