Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manFrederique Constant lanceert twee nieuwe Frederique Constant Runabout modellen, een eerbetoon aan de sierlijke Riva boten uit de jaren twintig, waar het sociale leven in het teken stond van elegantie en stijl.

Een langdurig partnership

In 2009 gaat Frederique Constant een samenwerking aan met de Riva Historical Society; in het bijzonder met Piero Mario Gibellini en Carlos Riva. Deze twee heren zetten zich in voor het behoud van de iconische Riva boten wereldwijd. Met de lancering van de twee nieuwste Runabout modellen, eert Frederique Constant deze inzet voor het behoud van de Riva naam en datgene waar het voor staat.

Van de zee tot het land

In datzelfde jaar lanceert Frederique Constant zijn eerste Runabout uurwerk, vernoemd naar de legendarische Runabout jachten uit de jaren twintig. De Riva Runabout modellen, ook wel beschouwd als de Europese elite van Runabout, waren oorspronkelijk klein, snel en krachtig en geschikt voor vier tot acht personen; perfect voor activiteiten zoals vissen, watersporten of alleen cruisen. De Riva Runabout modellen vormen de ideale muze voor het opdoen van inspiratie en het ontwerpen van een elegant en stijlvol, Italiaans geïnspireerd horloge.

Geraffineerde elegantie


BEchtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse maneide modellen van de Frederique Constant Runabout belichamen een klassiek, verfijnd horloge met een tijdsaanduiding in uren, minuten, en seconden, de datum en een 24u GMT, een wijzerplaat met guilloché decoratie en toegepaste indexen. Het geheel is afgewerkt met een 44mm, driedelige roestvrijstalen kast, en een doorzichtige achterkant die het binnenwerk van het FC-350 kaliber met een inhouse vervaardigde GMT-module toont. De eerste versie bevat een zilverkleurige wijzerplaat met een blauwe GMT wijzer en een bijpassende marineblauwe leren band. De tweede versie is uitgevoerd met een donkergrijze wijzerplaat die in contrast staat met een witte GMT wijzer en een lichtbruine leren band. Beide versies verschijnen in een gelimiteerde oplage van 2888 stuks elk. De horloges worden geleverd in een luxe houten cadeau box inclusief een houten miniatuur van de Runabout boot.