Extreem genieten met de JBL Xtreme 2 en de JBL Tuner

Extreem genieten met de JBL Xtreme 2 en de JBL Tuner

Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manWij zijn onlangs op vakantie geweest naar Luxemburg en daar wil je natuurlijk ook een beetje van muziek genieten als dat gaat. Daarom namen wij 2 JBL speakers mee. De JBL Xtreme 2 en de JBL Tuner. De JBL Xtreme 2 voor het luisteren naar Spotify en de JBL Tuner voor het luisteren naar Spotify, DAB en FM. Maar werkt dat een beetje?

JBL Xtreme 2

In het verleden hebben wij al eens een JBL Xtreme gehad en die klonk als een klok. Ik verbaas met er bij de JBL Xtreme 2 dan ook wéér over dat er zo’n vol geluid uit zo’n relatie kleine speaker kan komen. En klonk de JBL Xtreme in zijn oorspronkelijke verschijning al als een concertzaal de Xtreme 2 doet daar nog een schepje bovenop. De speaker klinkt echt fenomenaal. Soms heb ik het gevoel dat er meer klank in zit dan in mijn 5.1 systeem dat ik thuis heb.

De JBL Xtreme 2 ondersteunt bluetooth versie 4.2 en kan dus verbinden met nagenoeg alle BT apparaten. In het “tonnetje” zitten twee subwoofers van 70mm en 2 tweeters van 20mm. Dat lijkt niet zo heel groot maar het geluid is fenomenaal. En door de Lithium-ion polymeer batterij kan je de speaker in 3,5 uur opladen met de bijgeleverde oplader en kan je daarna 15 uur genieten van al jouw muziek (natuurlijk geen 15 uur als je hem continue loeihard zet). En met een gewicht van nog geen 2,4 kilo is hij nog eens een lichtvoetige reisgenoot ook. Zelfs als je op de fiets op vakantie gaat.

Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse man

 

Een bijkomend voordeel van de JBL Xtreme 2 is dat hij IPX 7 waterdicht is. Je neemt de speaker dus gewoon mee naar het zwembad of strand zonder dat je je zorgen hoeft te maken over eventueel water dat over de speaker gaat. Moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat het flapje aan de achterkant dicht zit. En door gebruik te maken van een robuuste rubberen behuizing hoef je je geen zorgen te maken over het eventueel vallen van de speaker. Hij kan het hebben!!

Ook beschikt de speaker over JBL Connect+ waarmee je meer dan 100 luidsprekers aan elkaar kan koppelen. Waar is dat feestje? Nou bij jou natuurlijk!! Check ook even het vette filmpje hieronder!!

Prijs? €299 en kopen doe je HIER!!

JBL Tuner

Voor de wat oudere mensen onder ons zal het beeld van je vader met een transistor radio op schoot geen vreemd iets zijn. Op zoek naar een Nederlandse zender voor het nieuws. Met de komst van DAB (digital audio broadcast) is dat zoeken en draaien met de antenne een heel eind voorbij. Met DAB heb je de keuze uit véél meer radiozenders. In Nederland tellen we momenteel meer dan 100 DAB zenders. Daarvan zijn er 29 landelijk en de rest is lokaal. Er is dus voor ieder wat wils. En mocht je even geen DAB ontvangst hebben dan kan je altijd nog terug vallen op de “ouderwetse” FM zenders. Helemaal geen ontvangst? Dan zet je je Bluetooth aan en luister je naar muziek vanaf Spotify op je telefoon of tablet (of andere muziek die op je apparaat staat)

Ook deze batterij laadt in 3,5 helemaal op en daarna kan je maximaal 8 uur genieten van je muziek. Ook weer een beetje afhankelijk natuurlijk van je volume en bitrate van de muziek. En ook deze speaker weet weer te verrassen door uit te blinken in geluidskwaliteit. Zeker als je het afzet tegen het formaat (16,5 cm breed en 6.6 cm hoog en diep, mijn broodtrommel is groter) en het gewicht van nog géén halve kilo.

Met de radio kan je DAB zenders ontvangen in de range van 174.928 MHz tot en met 239.200 MHz en FM van 87.5 tot met 108 MHz. De JBL Tuner ondersteunt Bluetooth 4.1 en kan dus gekoppeld worden aan de meeste apparaten die tegenwoordig bluetooth ondersteunen.

Prijs? €99.99 en kopen doe je HIER!!

Conclusie

Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse man

Beide speakers weten te verrassen door uit te blinken in maximaal volume bij een fantastische geluidskwaliteit bij ieder volume. Bij de JBL Xtreme 2 verbaas ik mezelf ook iedere keer weer over het vermogen om uit een dergelijke kleine verpakking zo’n mooi vol geluid te krijgen. Ik denk dat menig concertzaal, huiskamer of bioscoop jaloers kan zijn op zo’n geluidskwaliteit.

Maar  als ik heel eerlijk ben had ik niet anders verwacht van de JBL Bluetooth speakers. Ze weten mij iedere keer wéér te verbazen. En voor een dergelijke prijs/kwaliteit verhouding zijn de JBL Bluetooth speakers iets dat niet mag ontbreken in je kampeer uitrusting, op je studeerkamer, kantoor, keuken, garage………

 

 

Meer zien?