Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manIedere keer dat je ademhaalt neem je lucht in waarin het o zo belangrijke zuurstof zit vermengd. Zonder zuurstof neem ben je redelijk snel klaar namelijk. Er zijn manieren om beter adem te halen, zoals het afplakken van je mond (heel 50 shades-achtig) en het kan je helpen bij een betere erectie en welke man wil dat nou niet. Daarom adviseren wij van echtemannen.nl het boek zuurstof winst voor alle mannen.

Meteen kopen dat boek? Klik hier

Mond dichtplakken

Een nieuwe ademtechniek door de neus zorgt voor een forse verbetering van sportprestaties volgens ademcoach en hardloopster Marion Meesters. In haar boek Zuurstofwinst dat deze week verschijnt, vertelt ze over hoe neusademhaling en adempauzes zorgen voor een betere zuurstofvoorziening naar organen, spieren en weefsels. 

Sporters happen te vaak naar zuurstof terwijl ze daar genoeg van in hun lichaam hebben. ‘Ze raken dan te veel koolzuur kwijt terwijl dit juist nodig is om zuurstof in het bloed af te geven aan lichaamscellen’, verklaart Meesters. ‘Daarnaast is de neusholte een bron van stikstofoxide, een simpel gas dat bloedvaten en luchtdoorgangen verwijdt en zuurstof snel aflevert in het lichaam. Het tapen van de mond is een simpele en snelle manier om door de neus te leren ademen.’

Neusademhalen, hardere erectie

Mannen die worstelen met het krijgen van een erectie hebben baat bij een lichte neusademhaling volgens ademcoach Marion Meesters. In haar boek Zuurstofwinst, vertelt ze over een nieuwe ademtechniek die zorgt voor een gezonder seksleven.

‘De neusholte is een bron van stikstofoxide, een simpel gas dat bloedvaten en luchtdoorgangen verwijdt en zuurstof snel aflevert aan organen en spieren’, vertelt Meesters. ‘Daarnaast is koolzuur ook een vaatverwijder én noodzakeijk om zuurstof in het bloed af te geven aan lichaamscellen. Door de stress van alledag is de ademhaling van de meeste mensen veel te hoog waardoor ze te veel zuurstof inademen en te veel koolzuur uit.

Ook sporters en mensen met luchtwegproblemen hebben veel baat bij de ademtechniek. ‘Het is een simpele en wetenschappelijk bewezen methode voor iedereen die meer wil weten over de effecten van ademhaling op onze gezondheid’, aldus Meesters.