Inov-8 is voor de meesten onder ons nog een relatief onbekend merk. Maar binnen de club van professionals die de extremen van het hardlopen, trailrunnen en gewichtheffen opzoeken is het merk verre van onbekend en zelfs zeer gewild. Kijk maar eens naar bekende namen uit de wereld van Crossfit. Daar lopen bekende namen op schoenen van Inov-8.

Obstacleruns

Ga jij binnenkort meelopen met een van de vele obstacle runs zoals de Mudmasters, Strong Vikingrun of net als ik met de Breakoutrun? Dan ontkom je eigenlijk niet maar aan een paar goede schoenen en ik wil je dan de schoenen van Inov-8 aanraden. En dan meer specifiek de X-Talon serie. Dit zijn schoenen die speciaal gemaakt zijn voor modder en zacht terrein zoals los zand en dergelijke. We belichten er 2.

Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manDe Inov-8 X-Talon 212

De X-Talon 212 is dé schoen bij uitstek voor de extreme trailruns, Survivalruns en Obstacle Course Races. Het is de best verkochte Survival en Trailschoen van Inov-8. Het rubber noppenprofiel heeft een agressieve byte en is gemaakt van een “kleverig” rubber voor een optimale grip. De Ropetec en protectie rand biedt veel bescherming in de touwen. Ook is het bovenwerk van een lichtgewicht materiaal gemaakt, dit maakt de X-Talon vooral geschikt als wedstrijdschoen. De pasvorm is smal, maar door het soepele bovenwerk niet knellend.

Verkrijgbaar vanaf €90 online

De Inov-8 X-talon 230

Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manDe nieuwe STICKY GRIP van de X-Talon 230 zorgt voor betere tractie en betere bescherming voor de ondervoet voor meer comfort en stabiliteit. Loop sneller dan je ooit had gedacht over zachte en extreme terreinen. Vooral geschikt voor heuvels, bergen, trails, crosscountry en obstacle runs. Door de nieuwe grip zorgt voor 50% betere tractie in de voorvoet. De 8mm noppen zijn zeer geschikt voor zowel zacht terrein als hardere ondergronden. De powerflow+ zool heeft 10% betere schokopvang en 25% meer energieteruggave dan standaard zolen. Het bovenwerk is beschermend en absorbeert geen water.

Verkrijgbaar vanaf €125 online