Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manOnlangs heb ik Inov-8 benaderd over hun speciale schoenen voor het gewichtheffen. Ik ben ook begonnen op een paar Nike hardloopschoenen en ben daarna overgestapt op de Reebok Nano schoenen die een soort van hybride schoensoort zijn. Maar voor het echte werk heb je toch een paar “weightlifting shoes” nodig. En laat dat nou net de schoenen zijn die ik van Inov-8 kreeg. De Inov-8 Fastlift 400 BOA.

Waarom speciale schoenen?

Iedere sport heeft wel zo zijn speciale schoenen. Denk aan voetbal, tennis en hardlopen. Ook gewichtheffen stelt speciale eisen aan de schoenen en wel om 2 redenen.

  1. Een betere houding waardoor je je knieën verder naar voren kan brengen. Dit zorgt voor minder belasting op je onderrug. Hierdoor heb je minder kracht nodig om het zelfde gewicht te verplaatsen. Bij de olympische gewichthefoefeningen snatch (trekken) en clean and jerk (stoten), zorgt ditzelfde mechanisme ervoor dat je de gewichten in een lagere positie kunt ‘vangen’ voordat je ermee opstaat.
  2. Meer kracht uitoefenen en verliezen. Onderzoek wijst uit dat je spieren meer kracht kan leveren in een stabiele toestand. Goede gewichthefschoenen zijn zeer stabiel. De hak van de gewichthefschoenen worden gemaakt van materiaal dat niet tot nauwlijks vervormd onder een zware belasting, zoals hout of harde plastics, waardoor de schoen niet meegeeft in neerwaartse richting.

Genoeg reden om te kiezen voor speciale schoenen bij het gewichtheffen en andere krachtoefeningen. Dit betekent echter niet dat iedereen meteen meer gewicht kan gebruiken bij het dragen van gewichthefschoenen; het zal bij de meesten even duren om te wennen aan de nieuwe uitvoering van de oefeningen, om er later je voordeel mee te kunnen doen.

Mijn persoonlijke ervaring met de schoenen is dat het je beduidend meer stabiliteit geeft dan een crossfitschoen als de Nano. En door de verhoogde hak sta je zelfs een stuk stabieler dan op blote voeten. Wat mij betreft een aanrader. En door het “pilarensysteem” in de zool is de schoon zeer stabiel en toch licht. Bijkomend voordeel voor mij is het feit dat ik geen last van mijn knie meer heb.

Inov-8 Fastlift 400

Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manDe beste liftschoen is nu nog beter geworden. De microverstelbaarheid van de BOA-sluiting helpt voor de perfecte pasvorm. De perfecte fit kan hierdoor eindelijk worden verkregen. Ook is de hiel verbeterd voor meer stabiliteit voor het gewichtheffen. De META-FLEX-technologie in de voorvoet zorgt voor comfort. Hierdoor is een overgang van olympisch gewichtheffen naar andere functionele bewegingen in dezelfde training mogelijk. De gelaste rubberen bumper beschermt de tenen.

Meteen kopen en niet verder lezen: Klik Hier

De “heeldrop” van 16,5 mm zorgt voor een stabiele natuurlijk houding die jou in staat stelt dieper te squatten. En met het gewicht van 400 gram zijn ze niet eens zwaar te noemen. Door de sticky zool sta jij op alle vlakken stevig en hoef je niet bang te zijn voor uitglijders.

De lente is er weer. Doe jij binnenkort mee aan een van de vele obstacle runs? Kijk dan eens op de volgende link voor de schoenen van Inov-8 die speciaal voor het rennen, springen, vliegen, vallen opstaan en weer doorgaan zijn gemaakt. Kijk maar: HIER

Over inov-8

Inov-8, opgericht in 2003, is één van de leidende merken op het gebied van schoeisel, kleding, packs en overige uitrusting voor all terrain running.

Zij zijn actief in meer dan 60 landen wereldwijd. Met trots kunnen zij zeggen dat zij innovatie producten van goede kwaliteit ontwikkelingen voor alle vormen van hardlopen en functional fitness. Inov-8 opereert in de extremiteiten van sport. Je vindt de producten in s’werelds meest veeleisende en avontuurlijke omstandigheden: alle soorten terreinen, veeleisende condities en hardcore workouts. Hoe onvoorspelbaar ook.