Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manVifit wie kent het niet? Het merk van de drink yoghurt? Hoe dan ook, als je ze niet kende dan wordt het nu tijd. Want jij als echte (sport)man kunt nu niet meer om Vifit Sport heen. De maker van de drinkyoghurts komt nu namelijk met proteïne rijke producten.

Proteïne?

Spiervezels bestaan voornamelijk uit proteïnen. Om beschadigingen in je spieren na een (intensieve) training te herstellen, moet je voldoende bouwstenen hebben. Hoe kom je daar aan?

Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manVeel levensmiddelen bevatten van nature proteïnen, bijvoorbeeld kip, yoghurt, kwark, ei, noten, tofu, peulvruchten, pasta, rijst en brood. De proteïnen uit voedsel worden in je maag en je darmen verteerd tot aminozuren. Aminozuren worden via je darmen door je lichaam opgenomen. Je lichaam gebruikt deze aminozuren om nieuwe eiwitten aan te maken voor bijvoorbeeld voor je spieren.

Nu weet je dat eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren. In totaal zijn er 20 verschillende aminozuren; 9 daarvan kan je lichaam niet zelf aanmaken, dit zijn de essentiële aminozuren. Die moet je dus binnen krijgen door voeding en drinken. De andere 11 aminozuren kan je lichaam zelf maken uit de essentiële aminozuren. Hoe meer essentiële aminozuren een eiwit bevat, hoe beter het past bij de behoefte van je lichaam.

De producten van Vifit Sport

Vifit heeft verschillende producten in het assortiment waaruit jij voldoende eiwitten kan halen voor ná je sporten. Aanbevolen wordt om circa 20 gram eiwitten in te nemen binnen 30 minuten na het sporten. Vifit kan je daar met gemak in voorzien middels de volgende producten.

  • Recovery drink met 20 gram proteïne per flesje. Kant en klaar. Verkrijgbaar in de smaken banaan-honing, guarana en chocolade-mocha. €14.95 per 6 flesjes. KOOP HIER
  • Recovery bar met 20 gram proteine per bar. Verkrijgbaar in de smaken Lemon yoghurt, cranberry en Peach Yoghurt. €27.48 per 12 repen. KOOP HIER
  • Recovery shake. Met 20 gram proteïne per portie. Voordeel van deze shake is dat deze goed oplost in zowel melk als water. Verkrijgbaar in de smaken mango-passionfruit, strawberry-goji en vanilla. Kost €14.95 per zakje voor 10 porties. KOOP HIER

Kanttekeningen

als fanatiek sporter en fervent eiwit gebruiker vind ik persoonlijk 20 gram eiwitten op 35 gram aan de lage kant. De shakes die ik normaal gesproken pak bevatten 26 gram per portie van 28 gram. Daarnaast moet je je zelf goed bewust zijn van het feit dat al deze producten ook lactose bevatten (zoals de meeste eiwitshakes overigens). Hou daar dus rekening mee als je lactose intolerant ben net als ik.

Voor de rest prima producten die het gebruik zeker waard zijn. Verkrijgbaar bij de betere sportscholen en natuurlijk in de webshop.