Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manAlles wat je doet valt of staat met een goede basis. Als je een huis bouwt is een goede fundering niet te missen. Als je een auto bouwt begin je ook bij het onderstel en als je gaat sporten begint je training ook bij de basis: je kleding. In laagjes kleden is het slimste wat je kan doen en ik begin hoe dan ook met een baselayer van Craft.

Volg CRAFT op Instagram en Facebook

Baselayer?

De Baselayer is in principe gewoon de laag thermische onderkleding die je onder je overige kleding draagt. De voordelen van een baselayer:

  • Flexibel: de onderkleding voelt als een tweede huid en zit dus nooit in de weg tijdens het sporten. Je beweegt zoals je dat zou doen zonder thermokleding.
  • Comfort: de Craft baselayer is gemaakt van materiaal dat warmte vasthoudt of juist afvoert.
  • Ademend: de thermische baselayer houdt warmte vast maar ademt ondertussen ook, hierdoor verdampt zweet en dus koel je niet af.

Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manWat hebben wij getest?

Stay Cool

Om te beginnen hebben we voor binnen het “Stay Cool” shirt getest. Zoals de naam reeds doet vermoeden zorgt het shirt er voor dat je voldoende af kan koelen. Een Ultra licht en zeer functioneel shirt gemaakt door CRAFT. Het shirt van CRAFT zorgt voor de beste ventilatie en de Coolmax vezels zorgen voor uitstekende vochtregulerende kenmerken van dit shirt.

En inderdaad. We hebben het shirt binnen getest bij een wat hogere temperatuur en we bleven inderdaad koeler en een stuk minder bezweet dan met de shirts die ik normaal draag. Voor mij persoonlijk houdt dit in dat ik net even langer en harder kan doorgaan en dat ik niet het risico loop verkouden te worden als ik bezweet naar buiten loop. Het shirt zorgt wat dat aangaat goed voor mij. Dus helemaal de moeite waard. Train je veel binnen in warme ruimtes dan is dit shirt een absolute musthave.

Be Active Extreme 2.0

Dit Craft Active Extreme 2.0 CN SS (Crew Neck en Short Sleeve) thermoshirt voor heren is wederom beter geworden. Het ideale ondershirt voor sportieve en actieve mannen is nu nog lichter en beter ventilerend. Dit thermoshirt is onderdeel van de zogenaamde “Active Extreme” baselayer-collectie van Craft. De “Active Extreme” lijn is gemaakt om een optimale lichaamstemperatuur te behouden tijdens intensieve sportieve inspanningen in normale tot koude omstandigheden (-5 tot 10 graden). Dit ondershirt is een “Active Extreme”; dus ook nog eens extreem goed vocht afdrijvend en zeer elastisch. Ideaal te gebruiken voor in elk Nederlands seizoen!

Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manHet Craft Active Extreme 2.0 CN SS thermoshirt voor heren is een echte “Active Extreme”; Dat wil zeggen dat het thermoshirt extreem comfortabel zit en extreem effectief vocht afvoert. Het ondershirt is zeer licht en extreem elastisch dus het zit altijd comfortabel en is daarnaast zeer snel droog. Gemaakt met de bekende Coolmax Air vezels is het dus heel geschikt om te dragen als ondershirt of baselayer in combinatie met een midlayer en een windjack tijdens hardlopen, fietsen, skiën, schaatsen en wandelen. Uiteraard ook zeer geschikt als apart sportshirt. Heel multifunctioneel dus.

Eindoordeel

Over beide shirts zijn wij erg te spreken en kunnen je dus van harte deze shirts aanbevelen. Het ene voor die eerste koude maanden dat je gaat bootcampen en het andere voor de dagen dat de zon stevig schijnt of je binnen aan het trainen bent en de airco het niet doet.

Kopen? Doe je hier!

Meer zien?