Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manDagelijks hoor ik verhalen van mensen (meestal vrouwen) die vinden dat ze te kort zijn voor hun gewicht (overgewicht). Ze “Sonjabakkeren” er lustig op los en toch komen ze geen stap verder met afvallen of groeien. Als ik dan vraag wat ze aan beweging doen krijg ik vaak een zuur gezicht. Maar het feit is dat je met een dagje zitten lang niet zoveel verbrandt als dat de gemiddelde Nederlander aan calorieën binnenkrijgt. En nee, calorieën zijn geen gemene beestjes die in de nacht je kleding kleiner maken maar er voor zorgen dat jij strakker in je kleding komt te zitten. De inname van calorieën en je beweging moeten in balans zijn. Minder bewegen is minder eten, meer bewegen is meer eten. En vooral gezonder eten. En met het programma van Mark Tuitert waarmee je op de bank je grote teen kan bewegen om af te vallen werkt echt NIET!!. Dus kom van je luie reet van de bank en ga sporten. En dan heb je de juiste “gear” nodig.

Gear

Met gear bedoel ik alles wat je nodig kan hebben om fatsoenlijk en goed te sporten. Natuurlijk kan je in een spijkerbroek naar de sportschool op je sloffen maar geloof me (en ik spreek uit ervaring) goede “gear” is echt ONMISBAAR. Maar wat heb je allemaal nodig dan? Nou wat dacht je van voor het doel geschikte schoenen, kleding en eventueel supplementen.

Goede schoenen

Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manAls de basis niet goed is, is niets goed. Zo simpel is het en duidelijker kunnen we het niet maken. Schoenen kunnen een kleine investering zijn maar ze zijn het meestal wel waard. Ga je hardlopen dan zou je eens kunnen kijken naar de HOVR schoenen van Under Armour. Ga je fitnessen dan zou je eens kunnen kijken naar de Speedform AMP 2.0. Als je voor de juiste schoen kiest kan je meteen een goede start maken en weet je zeker dat je je enkels, knieën en heupen op de juiste manier belast.

Goede kleding

Ook kleding kan een investering zijn. Je kunt ook voor goedkopere kleding gaan zonder dat daar iets mis mee is. Wat vooral van groot belang is, is dat je voldoende bewegingsvrijheid hebt in je kleding. Het moet dus niet knellen of te strak zitten. We willen allemaal een maatje kleiner maar ben gewoon eerlijk tegen jezelf. Een ander belangrijk detail is hoe goed je kleding zweet afvoert. Een katoenen shirt neemt heel goed zweet op maar blijft vervolgens vochtig. Daar is een shirt, onderbroek of broek die zweet goed afvoert van ongekend belang. Daarom zou je kunnen kiezen voor kleding gemaakt van Threadborne, de onzichtbare ventilatie houdt je koel en de Threadborne-stof is supercomfortabel. Maar het is de aandacht voor detail, waardoor je dit shirt als eerste uit je kast trekt, zelfs als je niet gaat trainen. Kies dus voor een goed shirt voor de fitness of een hardloop shirt. Het zelfde geldt voor je broeken. Een goede fitnessbroek of hardloopbroek. En ga je hardlopen dan mogen deze sokken zeker niet ontbreken. Niet het meest charmante maar zeker noodzakelijk om blessures te voorkomen: compressiesokken.

Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manEn de rest

Natuurlijk wil je je groei volgen. Daarvoor heb je verschillende middelen. Zo kan je natuurlijk denken aan een app op je telefoon voor bij het hardlopen. Denk hierbij aan Runkeeper, Strava of Endomondo. Dit alles kan je koppelen aan een horloge. Mijn voorkeur gaat uit naar een Polar M600 of een Samsung Gear Fit 2 pro.

En nu…..shoppen

Dus, klik even op alle linkjes, bestel je shit en ga aan de gang. En nee wij krijgen er geen provisie over!! We willen graag open en eerlijk zijn in wat we communiceren.