Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manVorig jaar heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb ik fitnessshop.nl benaderd voor wat materiaal om over te schrijven. Zij werkten daar graag aan mee. En wat kregen ze er voor terug? Niets, nul, nada, nakkes, noppes. En daar schaam ik me voor. Natuurlijk is er een goede reden voor maar allereerst mijn excuses daarvoor @fitnessshop.nl. 

Excuses

Een tijdje terug ging ik naar de huisarts omdat ik niet zo goed meer zag met 1 oog. Vervolgens ging het snel. Oogarts in Den Bosch, oogarts in het Radboud UMC, nog meer onderzoeken en dat valt uiteindelijk het onvermijdelijke woord: tumor. Dat is natuurlijk schrikken maar het viel achteraf heel erg mee. Het was niet kwaadaardig maar moest wel behandeld worden. En dat is afgelopen november gebeurd. En u mag ik alles weer doen. Dus ook sporten!!

Fitnessshop.nl

Fitnessshop (inderdaad met 3x een S) is onderdeel van sportshop.com uit Waalwijk. Zij hebben alles wat jij nodig hebt voor een goede workout, thuis of op de sportschool. Zo hebben zij dumbbells, sportkleding van Under Armour en nog veel meer.  Dus voor sporters die nadenken: fitnessshop.nl

Dumbbells

De dumbbells die wij kregen van fitnessshop.nl zijn zogenaamde hexagon dumbbells van Victory Sports. Het voordeel van deze dumbbells is dat zijn 6-kantig zijn en dus niet weg rollen. Daarnaast zorgt de rubber coating er voor dat je je vloer niet beschadigd. Ook niet als je ze per ongeluk laat vallen.

Een ander voordeel van dumbbells is dat je er heel gevarieerd mee kunt trainen. Je kunt er één of twee gebruiken voor je training. Hieronder vind je een aantal linkjes naar youtube filmpjes met trainingen die je thuis kunt doen. Mijn grote favoriet is dumbbell snatches. Een training goed voor alles :-).

Iets gemakkelijker?

Doordat de dumbbells niet wegrollen kan je ze ook gebruiken als “verhoging” voor diepere push-ups. Je legt er simpelweg 2 op de grond en gebruikt ze als houvast. Op die manier kan je net wat verder zakken.

Ook sit-ups met een of twee dumbbells op je borst helpt jou  je buikspieren te versterken. En wil je je benen versterken én je uithoudingsvermogen verbeteren? Dan ga je voor de thrusters.  Die zie je hieronder.