Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manLaat ik gewoon eerlijk zijn. Ik geef niet zoveel om cabrio’s. Het zijn meestal vrouwen auto’s en de ruimte die je er in hebt is vaak te beperkt. Tenzij je bereid bent om meer dan 2 ton te betalen. Dit geldt ook direct voor de door ons geteste BMW  435i cabrio. Zegt dit iets over de auto? Nee, dit zegt meer iets over mijn perceptie en beeld van de ideale mannen auto. Dit gezegd hebbende kan ik alvast verklappen dat de BMW 435i cabrio mij op geen enkel vlak teleurgesteld heeft. Hieronder het verhaal over het waarom. En het verhaal is de moeite waard.

Vrouwen te over

Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manDe BMW 435i cabrio is een echte babemagnet. Zodra de vrouwen weten dat je hem rijdt mag je ze overal naar toe rijden. En hoeveel moeite het me ook kost kan ik met een gerust hart mededelen dat mijn vrouw de enige vrouw is geweest die er in mee heeft gereden. De door ons gereden uitvoering was uitgevoerd in een kleur blauw die absoluut de aandacht trekt. De Duitsers hebben deze kleur Estoril Blau genoemd en zo sprookjesachtig als dat klinkt ziet het er ook uit. Het leer op de stoelen en achterbank was uitgevoerd in zwart en paste prima bij de blauwe kleur. Kortom een juweel om te zien. In de stoelen zit het M-stiksel almede in de dorpels van de deuren. Tel daar bij op de “black bezel” booskijkers in de grill dan hebben we hier echt van doen met een auto met serieus agressief race design die ook nog eens enorm oogt!

Deutsche Gründlichkeit im Bug

Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manAnders wist ik het niet te verwoorden. De Duitse motor die in het vooronder ligt is in tegenstelling geen V6 motor. En hoewel mensen het blijkbaar heel interessant vinden om dat te zeggen is het een 6-in-lijn. Wel 6 cilinders, geen V-vorm maar gewoon keurig achter elkaar gezet. Kunstmatig beademd door middel van twee turbo’s en je merkt dat de auto de 306 paarden prima aan kan en wij trouwens ook. We hebben heel even geprobeerd om er mooie donuts mee te maken maar beseften al snel dat we dan niet meer terug mochten komen bij BMW dus hebben we dat maar gelaten voor wat het was. Maar de motor, versnellingsbak en ophanging passen prima bij de auto en laten eigenlijk niets te wensen over. En het geluid dat de auto maakt is alleen al voldoende om het predikaat mannelijk te krijgen. Voeg daarbij de M-looks die hierboven genoemd zijn en je bent helemaal rond op het gebied van mannelijkheid.

Wegligging

We hebben de BMW op verschillende manieren getest. Op de snelweg met mach 0.8, in het centrum van Amsterdam over de kasseien en lekker cruisend door de Brabantse polders. En overal waren we vol lof over de auto. Geen bocht, drempel of wegdek slaat de BMW uit het lood en overal ligt de auto als een blok op de weg. Wederom chapeau voor onze oosterburen.

Kost da nou?

Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manEr zijn altijd mensen die vinden dat er iets gezegd moet worden over de prijs van een auto en of de auto dat waard is. In mijn optiek is dat afhankelijk van 3 zaken. De eerste is de kwaliteit. En die is ongekend goed. Geen gerammel, geen gepiep, niets om op af te dingen en mijn zoontjes (4 en 7) die vinden dat de auto wel heel stevig aanvoelt. De tweede factor is de inruilwaarde. Ik durf er mijn had voor in het vuur te steken dat als je zuinig omgaat met je beamer je er over een paar jaar een mooie prijs voor terug krijgt. De derde en laatste factor is ook Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse mantevens de belangrijkste. Is het jou het waard om je geld aan een dergelijke auto uit te geven. En in mijn geval is dat het zeker. Je voelt je mannelijk in de auto en hij zou mij het geld meer dan waard zijn. Ik ga geen discussie aan of je een auto nodig hebt om je mannelijk te voelen of dat het te veel geld is voor deze auto. Die voer je maar met een vrouw. Wat mij betreft krijgt de BMW 435i Cabrio een dikke 9. En dat voor een bedrag van €77.367.00. En voor dat geld krijg je een hardtop met lederen bekleding, park distance control, fantastische velgen en een auto waarmee je zeker niet lang vrijgezel blijft als je dat nog bent.

Geen enkel nadeel dan?

Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manO ja zeker wel. Ieder nadeel heb zijn voordeel en dat is bij deze auto ook zo. Voor het kunnen rijden met een open dak lever je ontzettend veel bagage ruimte in. Dus met de kap op naar de supermarkt om bier te halen en met de kap dicht terug met een kratje bier. Meer passen er ook echt niet in. Eén kratje is de max. Je vishengel meenemen gaat ook al niet om nog maar niet te spreken over meer dan 1 voetballer van je elftal. Tenzij het minimensjes zijn die op de achterbank moeten zitten.

Of dit argumenten zijn om te auto niet te kopen kan ik niet zeggen. Voor mij  zou dat wel het geval zijn want ik heb een gezin. Heb je dat niet of is het een auto voor erbij dan kan hij prima.

Kortom, een prima wagen die zijn geld meer dan waard is en waar je je echt niet voor hoeft te schamen!

O ja, na deze cabrio ben ik niet meer anti cabrio. Waarvoor dank aan de mensen bij BMW! En meer mensen met mij waren blij.