Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manEen overhemd kopen is soms best een uitdaging. Er zijn veel verschillende pasvormen, typen en stoffen. Het resultaat? Menig man heeft 25 overhemden hangen, waarvan eigenlijk maar 5 echt je favoriet zijn. Overhemden specialist Overhemden.com heeft onderzoek gedaan onder klanten: welke eigenschappen maakt een overhemd tot iemands favoriet?

Een optimale pasvorm

Belangrijk is dat het overhemd uiteraard goed moet passen. Een fijn overhemd heeft aan alle kanten precies genoeg ruimte. Meer dan genoeg om comfortabel in te bewegen, en niet teveel zodat het nog mooi getailleerd zit. Het vinden van de juiste pasvorm is bepalend of het overhemd als comfortabel ervaren wordt. Zelfs overhemden van de allerbeste kwaliteit zullen moeilijk jouw favoriete worden indien ze de verkeerde maat hebben.

Het moet lekker zitten

Lekker zitten is een breed begrip. En eigenlijk klinkt dit voor iedereen ook logisch. Je comfortabel voelen in een overhemd is natuurlijk belangrijk. Het lekker zitten van een overhemd heeft veelal te maken met de kwaliteit van het soort katoen dat gebruikt is. Katoen van hoge kwaliteit heeft de eigenschap fijner en zachter aan te voelen. Letterlijk als een tweede huid. Een comfortabel overhemd is dan ook vaker van hoge kwaliteit. Helaas zijn dit vaak ook net iets duurdere overhemden. De extra kosten wegen voor de meeste klanten op tegen het extra draagcomfort.

Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manMakkelijk strijken

Het makkelijkste is natuurlijk als je niet hoeft te strijken. Een niet heel verrassende derde eigenschap. Een perfect overhemd moet makkelijk strijken of liever zelfs strijkvrij zijn. Niets zo vervelend als ’s morgens een overhemd aantrekken die nog een goede strijkbeurt kan gebruiken. Daarnaast moet het shirt gedurende de dag ook netjes blijven en niet te snel kreuken. Tegenwoordig komen steeds meer strijkvrije overhemden van hoge kwaliteit op de markt. Dit maakt de keuze wat makkelijker.

Mooie merken

Last but not least zijn er verschillende merken overhemden die nét iets sneller tot jouw favoriet zullen behoren. Mooie merken als Eton, Circle of Gentlemen, Van Laack, Emanuel Berg en Jacques Britt. Deze merken produceren allemaal overhemden van de allerhoogste kwaliteit. Overhemden die lang mee gaan en lekker comfortabel zitten. En twijfel je over de juiste keuze? Vraag het dan de overhemden specialist eens.

Mijn ervaring

Ik kreeg van overhemden.com een shirt van Emanuel Berg en ik ben een echte zeikerd als het op overhemden aankomt. Ik ben een “sucker” voor Egyptisch katoen. Het voelt als zijde, strijkt super gemakkelijk en blijft de hele dag in vorm. Dat is wat mij betreft het geld dubbel en dwars waard.