Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manJe hebt van die momenten dat je eigenlijk het liefst in een dikke slaapzak zou willen kruipen. Zeker als het buiten echt koud is. Wij kregen van onze vrienden bij Napapijri de Napapijri Skidoo jas. Lekker warm. Een beetje zoals een slaapzak.

Onze jas, de Napaprijri Skidoo

De Skidoo van Napapijri is een anorak. Voor de mensen (net als ik) die niet weten wat een anorak is: dat is een jas vaak met aangestikte capuchon en Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse mangeen rits aan de voorkant. De jas moet je dus over je hoofd heen aantrekken. Zo ook bij onze jas. Deze had echter wel een rits aan de zijkant die het gemakkelijker maakt om de jas aan te doen. Door de rits aan de zijkant heb je aan de voorkant ruimte voor een zogenaamde “Kangaroo pocket”. Een ruime zak aan de voorkant met een flap er over heen. Handig voor je telefoon of portemonnee.

Dan de rits dicht en je zit heerlijk “gevangen” in je eigen warme bubbel. En warm is de jas zeker. Vanaf het moment dat je hem aantrekt voel je het comfort van de jas.

De jas heeft manchetten die je door middel van klittenband dicht kan doen. Er komt dus geen wind in de jas via de mouwen. Zowel in de capuchon als in de jas zitten touwtjes die je kan aantrekken om de jas nog beter aan te laten sluiten aan je lichaamsvormen. Op die manier blijf je warm en komt er geen vocht of kou in de jas.

Ik kan uit eigen ervaring spreken als ik zeg: deze jas moet je hebben!!

Materialen

Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manDe jas is helemaal gemaakt van Cordura materiaal. Cordura is een polyamide stof die duurzaam is, waterdicht is maar toch ademend is. Dus ook als het regent blijf jij droog, zelfs als je heel erg zweet in de jas. Vocht kan er wel uit maar er niet in. De stof ademt zelfs zo goed dat er 5 liter vocht per 24 uur per vierkante meter doorheen kan. Geloof mij, dan moet je best wel veel zweten.

Wat kost dat nou?

Goed spul kost geld. Maar deze jas is zijn gewicht in goud waard als je veel buiten bent in de kou. En dan is een prijs van €449 eigenlijk geen geld. Ik kan uit eigen ervaring spreken als ik zeg: deze jas moet je hebben!! En als je hem wil hebben koop je hem HIER

Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manOver Napapijri

Het woord Napapijri is een variatie op het Finse woord voor poolcirkel. Het logo beeld ook de twee polen (noord en zuid uit) en daarmee wordt direct de geschiedenis weergegeven. Napapijri bestaat als merk sinds 1987. Onder de rook van de hoogste berg van Europa, de Mont Blanc, werd door een Italiaans bedrijf dat reistassen maakte een eerste lijn van outdoorkleding geïntroduceerd waarbij stijl en innovatieve materialen hand in hand gingen en dat tot op de dag van vandaag nog steeds doen.