Kamperen? Zo doen echte mannen dat

Kamperen? Zo doen echte mannen dat

Jaaaaaaren heb ik het tegen kunnen houden: kamperen. Mijn vrouw hield er maar over op en de jongens waren klein genoeg om gewoon mee op vakantie te gaan. Maar nu iedereen ineens mondig moet zijn (ja vrouw en kids) moest er gekampeerd worden. Vorig jaar in een tweedehands tent van Obelink die we via marktplaats op de kop hebben getikt. Dit jaar met een Obelink Familia 6 tent. Die hebben we vorig jaar gekocht omdat de andere tent chronisch te klein bleek te zijn. Deze tent meet 7.3 x 4.5 meter. Meer dan voldoende voor een gezin van 4. Maar wat neemt een man nog meer mee op pad?

Cadac Carri Chef 2

Welke Nederlander kent de term skottelbraai tegenwoordig nog niet? Oorspronkelijk overgewaaid vanuit Zuid Afrika waar een braai het zelfde is als bij ons een BBQ maar dan veel gezelliger en meestal met veel meer bier. CADAC biedt in Nederland de Carri Chef 2 aan. Dit is een multifunctioneel apparaat waarbij de term skottelbraai eigenlijk geen recht doet aan het apparaat. Dankzij de diverse verschillende platen die je er op kan leggen kan je grillen, BBQ’en, wokken en zelfs pizza’s maken. En dankzij de demontage mogelijkheden en de tas die er bij hoort neem je de CADAC Carri Chef 2 overal mee naar toe. Dit is een MUST-HAVE voor iedere mannelijke kampeerder!!

Bo-camp Urban Outdoor Bronx slaapzak

Neehee, met slaapzak bedoel ik niet je zaakie als je te lang met je benen over elkaar hebt gezeten. Nee, in een tent slapen vergt wat aanpassingsvermogen. Daarom is een goede slaapzak niet te missen. En een goede slaapzak is niet altijd een hele warme slaapzak. Slaap je bijvoorbeeld in Spanje in een tent dan heb je een andere slaapzak nodig dan wanneer je in Noorwegen gaat kamperen. Zorg dus dat je een slaapzak meeneemt die past bij de omstandigheden. Wij namen de Bo-camp Urban Outdoor Bronx mee. Deze slaapzak is heerlijk warm en al te gebruiken vanaf -10 graden Celsius. Kijk gerust het filmpje (goed bedoeld maar een beetje lachewekkend) eens waarbij iemand van Bo-Camp uitlegt waarom je deze slaapzak moet hebben. Vooral de accenten doen het hem. Maar eerlijk is heerlijk. Wij hebben geslapen als roosjes in deze slaapzakken.

Therm-a-rest Mondoking 3D XXL

Je kan dan wel een hele goede slaapzak meenemen op vakantie maar je moet ook ergens op liggen. Alleen een slaapzak is dan niet voldoende. Dit jaar hadden wij luchtbedden van Intex bij ons. Gelukkig is dit mijn eigen site en kan ik dus schrijven wat ik wil: wat een kutzooi is dat. Zo, het is er uit. Direct bij de eerste mogelijkheid zijn wij naar De Witte in Schijndel gereden en nog veel sneller zijn we daar weggereden. Want kijkend naar de prijzen moet je net even wat verder rijden naar Winterswijk (Obelink). Betere prijzen, vriendelijkere hulp en voor mijn gevoel meer kennis in huis.

Bij Obelink hebben wij de Therm-a-rest Mondoking 3D XXL gescoord voor een zacht prijsje. Deze mat schijnt door het Amerikaanse Leger gebruikt te worden bij missies/oefeningen in Alaska omdat de mat zo enorm goed isoleert. Daarnaast is de XXL uitvoering ruim 2 meter lang en ruim 70 cm breed. En dat alles opgeteld bij een dikte van iets meer dan 10 centimeter maakt dat je op deze mat slaapt net als thuis. Als je de mat thuis krijgt duurt het even voor hij helemaal in vorm is. Eventueel kan je met je mond of een pomp wat lucht bij blazen.
Laat de maat de eerste keer zo even staan voor een nacht en draai daarna de ventielen open. Het geniet de voorkeur om de mat met open ventiel uitgerold op te bergen. Zo zorg je er voor dat de mat tijdens je vakantie het snelst in vorm komt. Het schuim in de matras wil namelijk zo lang mogelijk in de vorm blijven waarin het het langst is opgeslagen.

Tristar KB-7540 koelbox

Natuurlijk wil je het liefst koud bier, verse kip en beleg voor op je brood dat niet na een dagje wegkruipt. Daarom namen wij de Tristar KB-7540 koelbox mee. Het grote voordeel van deze koelbox? Hij schakelt automatisch van 12V naar 110/220V. Dus nooit meer op zoek naar zekeringen als je op vakantie gaat. Daarnaast is de koelbox niet echt heel compact maar ook niet heel groot en past er toch maar even 40 liter in. Tevens is er een hoek waar 2 liter flessen kunnen staan. Er zit onderin een gaatje voor het afvoeren van condens water en je kan de koelbox ook laten “verwarmen” tot circa 65 graden. Ideaal als je warme maaltijden mee wil nemen. Maar de KB-7540 heeft onze vakantie zijn kunnen weer bewezen. Wederom een absolute aanrader!!

HAPRO Traxer 6.6 met HAPRO dakdragers en HAPRO tassenset

Wat ik ook jaren heb tegen gehouden is het rondrijden met een dakkoffer. Dat is sneu volk dat in augustus al wil laten zien dat ze wellicht ooit ver in de toekomst nog eens gaan skiën of zo. Maar dan ga je ineens kamperen en blijk je toch net even meer spullen mee te nemen op vakantie dan je in eerste instantie dacht. Toen HAPRO mij benaderde voor het testen van een dakkoffer heb ik dan ook volmondig JA gezegd. En toen stond er ineens een pallet met een HAPRO Traxer 6.6, dakdragers en een tassenset. Met een inhoud van 410 liter is het zeker geen kleintje. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de koffer is het bevestigingssysteem ideaal. Je steekt de “klauwen” van het premium-fit systeem door de bodem, draait ze aan tot ze klik zeggen en dan zit hij vast. En door de op maat gemaakte tassenset gebruik je iedere kubieke centimeter van de dakkoffer. Hoe fijn is dat?

En wat hebben we nu nog nodig?

Om helemaal compleet op vakantie te gaan zijn we nog wat zaken aan het verzamelen. Hieronder wat op onze verlanglijst staat.

  • Een goede Bo-camp pannenset als deze
  • Een goede tafel zoals deze.
  • Een opvouwbare emmer en wasbak.
  • Een CADAC dubbele gasdrukregelaar met meerdere CADAC cartouches AKA CADAC Power pak.
  • En last but not least een goed camping kastje als deze