Echte mannen hebben ballen, gezonde ballen.

Echte mannen hebben ballen, gezonde ballen.

Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manHet is bijna zover. Movember!! En zoals de titel al zegt: “echte mannen hebben ballen”. En dat is iets om zuinig op te zijn. Niet alleen omdat het voor je nageslacht kan zorgen maar ook omdat ze voor een behoorlijk gedeelte je hormoonhuishouding bepalen. 

Teelbalkanker

We denken er liever niet over na maar het kan alle mannen overkomen: teelbalkanker. En hoewel je natuurlijk hoopt dat het jou niet overkomt wil je wel dat er iets aan te doen is voor het echt te laat is. Daarom probeert de Movember Foundation ieder jaar in November geld in te zamelen voor de mannen die getroffen worden door teelbalkanker en prostaatkanker.

Video met ballen

Ergens de ballen voor hebben is de rode draad in de video. Het doel van de video is namelijk niet alleen in beeld te brengen hoe drie vrienden gaan kiten, maar ook stil te staan bij Movember en teelbalkanker.

In samenwerking met AXE willen de mannen van Concentrate BOLD en Ruben Lenten (die kanker heeft overwonnen) duidelijk maken dat iedere man zuinig moet zijn op zijn ballen.

Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manVeel mannen weten niet hoe zij hun ballen moeten checken op eventuele opvallende zaken en zijn zich niet bewust van de risico’s die daarbij horen. AXE heeft samen met The Movember Foundation een limited edition douchegel en deodorant uitgebracht waar op de achterkant van de verpakking haarfijn wordt uitgelegd hoe mannen hun ballen moeten checken op teelbalkanker, waar ze op moeten letten en wat goed of verkeerd voelt. Deze AXE Movember producten zijn alleen te koop bij Kruidvat en een deel van de opbrengst gaat naar The Movember Foundation.

“Ben je er klaar mee om ieder jaar je snor te laten groeien, dan kun je nu effectief helpen door een AXE Movember product te kopen.”