Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manWe kennen het allemaal. Een draak in huis. Is het je vrouw niet dan is het je maîtresse en als het die niet is dan is het je (aanstaande)(ex)schoonmoeder. Maar in dit geval gaat het niet over een van deze vrouwelijke draken maar over Vrouwendraak als in een plant. Want deze plant mag niet ontbreken in jouw interieur thuis of op kantoor. En wel hierom….

“Meer weten? Kijk eens op mooiwatplantendoen.nl “

Luchtkwaliteit

Wist je dat sommige planten niet alleen zorgen voor sfeer en zuurstof, maar ook de lucht kunnen zuiveren? Dat betekent een schonere én frissere lucht in huis.
Deze natuurlijke luchtverfrissers zijn de perfecte kantoorplanten, maar zijn ook prettig in de woonkamer of slaapkamer.

Onze huizen zijn tegenwoordig zo goed geïsoleerd dat we sneller te maken krijgen met droge lucht en te weinig zuurstof in onze kamers. Ongezonde lucht in huis kan leiden tot klachten zoals hoofdpijn, slaapproblemen, huidklachten en longproblemen (astma). Omdat we steeds meer tijd binnen doorbrengen – bijvoorbeeld door thuiswerken – is het belangrijk daar eens bij stil te staan. Voor een gezond en prettig binnenklimaat spelen er verschillende dingen mee, zoals de temperatuur, voldoende daglicht en een goede luchtkwaliteit. Natuurlijk is voldoende ventilatie belangrijk voor de luchtkwaliteit, maar ook planten kunnen helpen. Ze helpen trouwens niet alleen de luchtkwaliteit te verbeteren, maar zorgen ook voor een betere akoestiek, sfeer en maken van je huis echt een thuis.

Echtemannen.nl, al meer dan 5 jaar dé website voor de Nederlandse manEn de Dracaena is een plantensoort die in staat is om de lucht te zuiveren en op die manier bij te dragen aan een positieve sfeer. Op kantoor en thuis.

Wist je dat……

De Dracaena zijn naam dankt aan het griekse Draikana. Vrij vertaald betekent dat dan weer vrouwelijke draak. Enkele soorten hebben rode sappen die lijken op het bloed van een draak (of een mens, of …..) vandaar dat sommige soorten uit de familie Drakenbloedboom heten.

Kenmerken

  • Grote en gemakkelijke plant die lucht zuiverend werkt.
  • 1x per maand plantenvoeding nodig.
  • De beste plaats is in de schaduw of half-schaduw.